• Forside
  • Erhverv
  • Boreplatform er ankommet til Skagen til længere ophold
29 januar, 2024 Erhverv

Boreplatform er ankommet til Skagen til længere ophold

Boreplatformen Noble Resilient er netop ankommet til Skagen efter en godt 12 timer lang rejse fra Frederikshavn.

Efter den lange tur med en maksimal hastighed på 2,9 knop kunne den 146 meter høje boreplatform for få øjeblikke siden ligge sig til ro ved kaj 41 ved den nye havneudvidelse.

Her er der gjort klar til boreriggens ankomst med både kran, mandskabsvogne og hvad der ellers skal til for at kunne komme i gang med den store operation som venter i den kommende tid.

Ifølge vores oplysninger er det virksomheden Semco fra Esbjerg som skal varetage reperationen af den enorme boreplatform, som kan bore mere end 9 kilometer ned i undergrunden når den er i drift ude i fx. Nordsøen.

Dermed kan vi i Skagen også se frem til en masse afledte effekter af boreriggens besøg, da der udover havneafgiften også uden tvivl vil blive lagt penge hos lokale hoteller, restauranter og butikker når håndværkere helt fra Esbjerg skal til Skagen for at reparere den store borerig.

Ifølge vores oplysninger skal der monteres en ny helikopterplatform ombord på boreplatformen – en operation der er estimeret til at tage to måneder.

Herefter skal boreriggen atter på søen hvor den for længst er chartret.

På trods af den store dag for Skagen Havn og de afledte effekter Noble Resilients besøg i Skagen får for byen, så sker boreriggens besøg på en ret så dyster baggrund.

Tilbage i oktober, hvor en voldsom efterårsstorm hærgede landet, rev et mere end 300 meter langt skib som lå til ophugning sig løs.

Det fik fatale konsekvenser for bl.a. Orskov Yards flydedok og altså boreriggen Noble Resilient, som bl.a. mistede helikopterplatformen.

Nu har boreplatformen imidlertid fået et nyt trygt sted at være hvor en stor gruppe håndværkere vil tage den under kærlig behandling inden det omkring eller umiddelbart efter påske formodes at være tid til at komme tilbage i aktion ude på åbent hav.

Herunder kan du se et billedgalleri af Noble Resilients ankomst til Skagen