03 september, 2021 Det sker

Bob Dylan fejres med koncert i Kulturhus Kappelborg

LIKE A ROLLING STONE – BOB DYLAN 80 ÅR – 11. september

I anledning af Bob Dylans 80-års fødselsdag inviterer Kulturhus Kappelborg til et brag af en hyldestkoncert lørdag d. 11. september.

Legendens 80-års-fødselsdag fejres med et brag når The Electric Dylan Project indtager scenen i Kulturhus Kappelborg, hvor de vil levere en overdådig hyldestkoncert til mesteren over dem alle.

Der er næppe nogen enkeltperson, der har haft større betydning for nyere kultur- og musikhistorie end Bob Dylan. Siden det selvbetitlede debutalbum Bob Dylan (1962) og særligt efterfølgeren The Freeweelin’ Bob Dylan (1963) bragte ham i spil som amerikansk folkemusiks nye vidunderbarn, har Bob Dylan stået som uofficielt talerør for en hel generation og et uomtvisteligt ikon på alverdens musikscener.

Dylan står bag et hav af musikhistoriens største klassikere, herunder Blowin’ in the Wind, Like A Rolling Stone, Knocking On Heavens Door, Just Like a Woman, Mr. Tambourine Man og mange, mange flere, og han har hele fem sange på Rolling Stone Magazines top 100-liste over Greatest Songs of All Time.

I 1965 gik Bob Dylan på scenen på Newport Folk Festival med en elektrisk guitar, og den blot 16 minutter lange koncert skulle gå hen og blive en musikhistorisk milepæl, der monstrøst markerede Dylans fremsynede opgør med den akustiske folkesanger-tradition, der senere banede vejen for musikalske ikoner som Bruce Springsteen, Pink Floyd, Neil Young og mange flere.

I 2012 blev han tildelt den højeste udmærkelse for civile personer i USA, Presidential Medal of Freedom, af præsident Barack Obama, og i 2016 blev han tildelt Nobelprisen i litteratur som den største musiker nogensinde.

I næsegrus respekt for originalmaterialet puster The Electric Dylan Project nyt liv i de legendariske sange, som leveres med nerve, autenticitet og spilleglæde. På scenen står en række af landets bedste sangere og musikere klar til at levere en overdådig hyldestkoncert til mesteren over dem alle.

Orkesterets medlemmer, der alle har tilknytning til det vestjyske, er kendt fra bl.a. Johnny Madsen, Peter Belli, Poul Krebs, Henning Stærk og Uhrban Stöjband. Koncerten er arrangeret i samarbejde med musikalske kræfter, der også stod bag koncerterne Celebrating The Last Waltz og WOODSTOCK ’69 – En Hyldestkoncert, der begge var en kæmpesucces, da de mødte publikum på Kappelborg.

The Electric Bob Dylan Project består af Rasmus Madsen (guitar og vokal), Martin Rauff (guitar og vokal), Niels Ole Thorning (keyboards), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (trommer).

Få flere informationer på kappelborgskagen.dk