20 april, 2023 Kultur

Bededagsferien byder på farver og kunst

Den internationale billedkunstner Charlotte Dønvang, som flyttede tilbage til Viborg i 2021 efter 28 år i udlandet, udstiller i Vilde Vaser i Skagen fra 1. til 7. maj til sammen med den kendte Skagen kunstner og skulptør Jimmi Flyvholm og keramiker Orla Crane fra Aarhus.

Farverige Charlotte Dønvang arbejder ekspressivt i klare farver med rammende budskaber. Hun er inspireret af gammel visdom og den enkle kunst at observere mennesker, natur og livet. Hun sætter spørgsmålstegn ved, hvad der umiddelbart møder øjet i jagten på en dybere sandhed. Hun ser på livets essens generelt, mens hun opmuntrer beskueren til at se ind i sit og stille spørgsmålstegn ved den måde, de ser på livet.

Charlotte Dønvang er i særdeleshed interesseret i mennesket, og det er er det indre, der har hendes fokus. Gennem sin kunst skildrer hun livets multidimensionelle facetter og især følelser som f.eks. kærlighed, had, vrede, stress og i særdeleshed glæde. Hun udforsker og filosoferer over, hvordan vi måske kan leve et endnu bedre liv i balance med os selv, hinanden og naturen.

Hun går dybt ind i sit indre univers, og har imponeret publikum med sin stærke moderne abstrakte ekspressionisme i 7 lande. Senest har hun imponeret en jury på Haegeumgang Theme Museum, et dedikeret moderne kunst museum i Korea, hvor hun for 3. år i træk sender et værk til deres samling.

Charlotte Dønvang er født i 1962 i en kunstnerfamilie og har siden 2009 udstillet i Danmark, Korea, Litauen, Malaysia, Singapore, Thailand, Taiwan og Indien i både gruppe- og soloudstillinger.

De tre kunstnere kan mødes i Vilde Vaser hver dag i hele udstillingsperioden.