• Forside
  • Nyheder
  • Båd med problemer både i motoren og skruen måtte tilkalde hjælp fra Skagens reddere
25 juni, 2024 Nyheder

Båd med problemer både i motoren og skruen måtte tilkalde hjælp fra Skagens reddere

Redderne fra Skagen Redningsstation havde nær fået eftermiddagskaffen galt i halsen, da alarmen lød her til eftermiddag kl. 14.40.

Det drejede sig om en motorbåd som havde alvorlige problemer med såvel motoren som skruen og derfor ikke selv kunne komme hverken frem eller tilbage.

Båden lå omtrent 5 sømil nordøst for Skagen Havn og det tog derfor heller ikke ret mange øjeblikke før end at redderne havde gjort sig selv og ikke mindst redningsbåden FRB08 klar til afgang og snart derefter var de fremme ved den nødstedte motorbåd.

En redder fik hurtigt gjort en slæbeline fast på båden, hvorefter turen gik ned mod Strandby Havn, hvor båden og dens besætning ønskede at blive sat af.

Da motorbåden var hjulpet sikkert til kaj var reddernes maver forståeligt nok begyndt at rumle en smule. Derfor gav de, så snart de var på åbent vand, også fuld gas og slap de 870 heste løs i fuld galop hjemover til Skagen Havn, som derfor hurtigt kom til syne ude i horisonten.

Hjemme ventede et yderst tiltrængt bad, da de dragter som holder de gæve og tapre redningsmænd tøre og sikre er umådeligt varme at have på i det fantastiske vejr som vi var begunstiget med her på toppen af Danmark i dag.

Inden badet og et måltid mad gjorde redderne naturligvis redningsbåden og alt udstyr klar til det næste udkald.