• Forside
  • Kultur
  • Aftensang ved Vippefyret vender tilbage denne sommer
26 juni, 2022 Kultur

Aftensang ved Vippefyret vender tilbage denne sommer

Sidste år kom over 2000 sangglade mennesker til aftensang ved Vippefyret. Det var helt overvældende at se hvor stor interessen var for at synge sammen i solnedgangen, mens man nød udsigten over Sønderstrand og havet. 

Derfor bliver der også fællessangsaftenerne ved Vippefyret denne sommer. Fire aftener i alt,  – den første gang på onsdag, den 29. juni kl. 21.00.

Sang er verdens bedste fællesskab. Sang har i den grad vist hvordan det kan samle folk. Man er fælles både om det fysiske i at synge, men også i det at opleve sangen – melodien og teksten. Sangene der synges, er kendte danske sange fra Højskolesangbogen, flere af dem knytter sig til Skagen. På onsdag skal vi bl.a. synge: “Danmark nu blunder den lyse nat”, “Se det summer og af sol over engen”, og “Du kom med alt det der var dig”

Arrangementet er helt enkelt og uhøjtideligt. Der er masser af Skagens-stemning, og både lokale Skagboer, sommerhusbeboere, turister og gæster fra ind- og udland, fandt sidste år vej til Vippefyret og sang med på de kendte sange. 

Der er gratis adgang, man skal blot møde op, og man får udleveret sangblad ved arrangementet. 

Det hele begynder kl. 21.00 og varer ca. ½ time. 7-8 gode danske sommersange. 

“Efter corona og nedlukning og nul kultur, var vi i underskud og havde brug for fællesskab, – og hvad er bedre fællesskab end sangen? Derfor tog jeg sidste sommer initiativ til disse sangaftener ved Vippefyret og fik turistforeningen i Skagen, “Toppen af Danmark” med på idéen. Det hele er con amore – fra hjerte til hjerte, ingen får honorar, vi gør det af ren og skær glæde til sangen, til fællesskabet og til Skagen. At over 2000 mennesker mødte op til de tre aftener, var fuldstændig overvældende, det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig,  – men det vidner om hvad sangen kan, og hvor vigtige vores fællesskaber er.”

Jens Chr. Wandt, initiativtager

Arrangementet aflyses i tilfælde af regn

Der er oprettet en Facebookside for arrangementet, her offentliggøres aftenens program – dagen før arrangementet, og her oplyses også om evt. aflysning i tilfælde af regn. 

Facebookgruppen er åben for alle og hedder: ”Aftensang ved Vippefyret 2022”

Find gruppen lige her: https://www.facebook.com/groups/443711760574605

Håber vi ses til Aftensang ved Vippefyret.

29. juni / 6. & 20. juli / 10. august – alle dage kl. 21.00.

Gratis Adgang – man møder blot op – sangblad udleveres på pladsen.