04 juli, 2022 Nyheder

Ålbæk sandsynligvis uden lægehus fra nytår

Den praktiserende læge i Ålbæk, Flemming Lyng og hans kone som er sygeplejerske på klinikken, Margrethe smider håndklædet i ringen.

Til nytår stopper de dermed som henholdsvis praktiserende læge samt sygeplejerske i Ålbæk.

På trods af utallige forsøg på at sælge klinikken, så er der endnu ingen som har vist interesse i at overtage efter Flemming og Margrethe.

Dermed kan de 2.200 borgere som er tilknyttet klinikken meget vel stå uden læge ved udgangen af året og dermed have 20 kilometer til lægen i enten Skagen eller Frederikshavn.

Hvorfor stoppe?

Selvom Flemming Lyng er 67 år og således kan gå på pension, så lå det alligevel ikke i kortene at det skulle være nu han stopper.

Grunden til lukningen af lægehuset skal da også findes et ganske andet sted.

Flemming er nemlig én af de læger i hele landet som udskriver mest smertestillende samt beroligende medicin.

Det har betydet at han for tre år siden måtte forklare sig overfor styrelsen for patientsikkerhed.

Dengang blev der dog ikke fundet grund til bekymring og det blev erklæret at han ikke udgjorde nogen trussel for patientsikkerheden.

Det var dog en lang og opslidende sag med afvokater indover og det hele. Derfor blev Flemming og konen Margrethe også enige om at hvis det skulle ske igen, så ville de smide håndklæddet i ringen og lukke klinikken i Ålbæk.

Tre år skulle der gå, før Flemming Lyng d. 27. April i år igen blev bedt om at forklare sig overfor Styrelsen for Patientsikkerhed.

Fra den dag var det sikkert og vist at parret som har drevet lægeklinikken i intet mindre end 32 år, ville trække stikket.

Flemming Lyng holder dog døren på klem – Han bliver nemlig gerne lidt længere for at hjælpe en ung såirende læge i gang på klinikken i Ålbæk.

Der er dog generelt lægemangel i Nordjylland og i sær her i Vendsyssel, så fremtiden er i den grad usikker for lægehuset i Ålbæk.