• Forside
  • Nyheder
  • Restaurant Blink vinder prestigefuld pris for årets grønne køkken
10 november, 2024 Nyheder

Restaurant Blink vinder prestigefuld pris for årets grønne køkken

For nyligt kunne makkerparret Matilde Grue Frederiksen og Maciek Oleksy fra Restaurant Blink ved Det Grå Fyr i Skagen fejre en bemærkelsesværdig sejr.

De modtog nemlig Den Danske Spiseguides prestigefyldte pris for “Årets Grønne Køkken” og førte således hæderen helt til toppen af Danmark.

Fokus på grøntsager og bæredygtighed

På Restaurant Blink har grøntsagerne altid været i centrum.

For Matilde Grue Frederiksen og Maciek Oleksy handler det grønne køkken ikke blot om smag, men om at skabe retter, der hylder sæsonens lokale råvarer.

“Hos os har grøntsagerne altid hovedfokus, og fisk og skaldyr er mere som et tilbehør.”

Sådan forklarer Matilde Grue Frederiksen, som understreger, at restauranten arbejder ud fra en filosofi om at bruge det, som naturen byder på i sæsonen.

Det kan også betyde, at køkkenet på Blink indimellem må eksperimentere med de mere ydmyge grøntsager, når sæsonens udvalg er begrænset.

“Det er en dyd for os at få de kedelige grøntsager til at være lækre og spændende,”

– Sådan lyder det fra Mathilde Grue Frederiksensom påpeger, at selv en forholdsvis kedelig kartoffel kan forvandles til en unik smagsoplevelse hos Blink.

Lokal forankring og respekt for naturens ressourcer

Restaurant Blink blev grundlagt på ønsket om at bruge lokale råvarer, hvad enten det er tang fra havet uden for restauranten, grøntsager og æg fra lokale producenter eller krydderurter fra egen køkkenhave.

Desuden afhænger udvalget af fisk på tallerkenen altid af, hvad fiskerne kan fange den pågældende dag, hvilket understøtter Blink’s bæredygtige tilgang til køkkenet og sikrer samtidig at der hver eneste dag er helt frisk fisk på menuen.

Denne tilgang omfatter også et arbejdsmiljø, hvor bæredygtighed gælder både for råvarerne og arbejdspladsen.

Med omtanke for både natur og mennesker ønsker Blink at sætte en ny standard i restaurationsbranchen.

Første pris og nye muligheder

Selvom dette er Restaurant Blinks første pris, betyder anerkendelsen noget forskelligt for de to ejere.

Maciek Oleksy er beæret, men understreger, at han har en stærk tro på restaurantens kvalitet.

“Jeg behøver egentlig ikke nogen til at fortælle mig, at vi gør det godt, for det ved jeg godt, at vi gør. Men det var dejligt at være til awardshowet og få lov at vise, hvem vi er.”

Matilde Grue Frederiksen tilføjer, at prisen giver restauranten en følelse af at blive set og anerkendt:

“Det er dejligt at blive set; at der er nogen, som har set os, og som har set, at vi præsterer om det er ydersæson eller højsæson.”

Prisen har allerede åbnet døre for nye samarbejdsmuligheder, som makkerparret endnu ikke kan afsløre nærmere omkring, men det er tydeligt, at de ser frem til de nye muligheder, som prisen fører med sig.

En velfortjent pause inden sæson 2025

Nu hvor restauranten er lukket for vinteren, vil makkerparret fejre prisen med en tur til Tyrkiet, inden de vender tilbage for at forberede åbningen til påske 2025, når Blink går ind i sin sjette sæson.

Restaurant Blink var i øvrigt nomineret i hele to kategorier: årets grønne køkken og årets fiske- og skaldyrskøkken.

At vinde netop prisen for det grønne køkken viser, at deres filosofi omkring bæredygtighed og fokus på friske, lokale råvarer bliver værdsat – også udenfor Skagen.

Oktober har været en måned præget af anerkendelser til restauranter i Skagen.

Først på måneden modtog Ruths Hotel den eftertragtede Bo og Spis-pris, ligeledes uddelt af Den Danske Spiseguide.

Med Blinks sejr viser Skagen sig atter som et gastronomisk fyrtårn i Danmark, hvor både det bæredygtige fokus og brugen af lokale råvarer er i centrum.

For mere information om Ruths Hotels pris kan du læse videre her: Ruths Hotel vinder prestigefyldt pris.

Vi ønsker Restaurant Blink stort tillykke med den fornemme pris og hæder – og ser frem til at følge jeres rejse de kommende år.

Læs mere om Restaurant Blink på deres hjemmeside.

Kilde: Ligeher.nu