• Forside
  • Nyheder
  • Salget af årets Julelotteri fra Lions Skagen starter i dag: En elsket tradition der gør en forskel
12 October, 2024 Nyheder

Salget af årets Julelotteri fra Lions Skagen starter i dag: En elsket tradition der gør en forskel

Når efteråret for alvor begynder at tage fat, og de første spor af jul så småt begynder at melder sig rundt omkring i byens butikker, er der en særlig tradition, der markerer julens nært forestående komme i Skagen – nemlig Lions Club Skagens julelotteri.

Dette lotteri har i årtier været en fast del af byens juleforberedelser og er med sine 40.000 lodsedler en festlig begivenhed, der samler både lokale og turister i Skagen og Ålbæk.

Ikke alene bringer det julestemning, det skaber nemlig også hjertevarme med et betydeligt overskud år efter år, som doneres til vigtige velgørende formål, både lokalt og internationalt.

En solid opbakning fra lokalsamfundet

Lions Club Skagen har gennem årene formået at opbygge en stærk relation til det lokale erhvervsliv, der hvert år bidrager med en imponerende række af gevinster. Disse præmier, som inkluderer gavekort på op til 10.000 kr., er eftertragtede blandt byens borgere, og den store støtte fra sponsorerne gør julelotteriet til en succes år efter år. I 2024 er der samlet præmier til en samlet værdi af næsten 70.000 kr., hvilket vidner om den stærke opbakning, Lions Club nyder i både Skagen og Ålbæk.

Det er ikke kun de større virksomheder, der støtter op om julelotteriet. Alt fra lokale restauranter som Brøndums Hotel og Restaurant Kokkenes til mindre butikker som Skagen Boghandel og Tonnys Blomster bidrager med præmier, hvilket skaber et bredt og varieret udvalg af gevinster. Denne opbakning er essentiel for lotteriets succes, og uden den ville det ikke være muligt at gennemføre arrangementet i den skala, som det har i dag.

Lodsedlerne der sælges som varmt brød

Hvert år sælges de 40.000 lodsedler til en pris på 2,50 kr. stykket, og ofte bliver de revet væk. At få fingrene i en lodseddel er for mange en fast juletradition, og det skaber en festlig stemning i byen, når man ser elever fra Brovandeskolens 8. klasse gå rundt og sælge lodderne. I år er det netop disse elever, der står for at sælge 22.000 af lodsedlerne, og mange lokale støtter op om de unge sælgere.

Ud over skoleeleverne kan man også købe lodsedler på en række faste salgssteder rundt om i Skagen og Ålbæk. Steder som Super Brugsen, Meny, Kop & Kande og Sport24 fungerer som salgssteder, og hvert år er der stor aktivitet omkring disse butikker, når julelotteriet går i gang.

Salgsperioden strækker sig fra i dag, d. 12. oktober og frem til og med d. 10. november.

Selve udlodningen sker, efter d. 10. november, når lodsedlerne er udsolgt.

En velgørende juletradition

Det, der gør Lions Club Skagens julelotteri så specielt, er ikke kun de mange flotte præmier, men også det gode formål bag. Hele overskuddet fra lotteriet går nemlig ubeskåret til velgørenhed, og pengene gør en reel forskel for mange. Lions Club har et stærkt fokus på både lokale og internationale formål, hvilket betyder, at pengene ikke blot hjælper mennesker i Skagen og omegn, men også når ud til nødlidende rundt omkring i verden.

Lokalt har Lions Club Skagen gennem tiden støttet en bred vifte af projekter, herunder hjælp til børnefamilier, ældre og andre, der har brug for en ekstra håndsrækning. På internationalt plan bidrager klubben til Lions verdensomspændende humanitære arbejde, som spænder fra nødhjælp til katastroferamte områder til støtte af sundhedsprojekter i udviklingslande.

En fast del af julens traditioner i Skagen

Lions Club Skagens julelotteri er mere end bare et lotteri. Det er en fast bestanddel af julens traditioner i Skagen. For mange familier markerer lotteriet starten på juleforberedelserne, og det er et hyggeligt indslag i bybilledet, når man ser de unge lodsælgere gå rundt og sprede julestemning.

Lotteriets popularitet skyldes i høj grad den stærke opbakning fra både erhvervslivet og borgerne, der hvert år støtter op om projektet. Det er en påmindelse om, hvad julen handler om – fællesskab, hjælpsomhed og gavmildhed. Lions Club Skagen har med julelotteriet formået at skabe en begivenhed, der bringer disse værdier til live, og som samtidig skaber en positiv forskel for mange.

Så når du i år køber en lodseddel fra Lions Club Skagens julelotteri, er du ikke kun med i konkurrencen om at vinde flotte præmier – du er også med til at støtte en god sag og sprede julens budskab om at hjælpe andre.

Praktiske informationer:

  • Salgsperiode: 12. oktober til 10. november 2024
  • Pris pr. lodseddel: 2,50 kr.
  • Lodsedler kan købes hos elever fra Brovandeskolens 8. klasse samt på følgende salgssteder:
    • Meny, Doggerbanke 2
    • Sport24, Sct. Laurentiivej 38
    • SuperBrugsen, Sct. Laurentiivej 28
    • Rosenhaven, Sct. Laurentiivej 59
    • Kop & Kande, Sct. Laurentiivej 59
    • Expert & Punkt1, Skagensvej 36, Ålbæk

Lions Club Skagens julelotteri er en festlig og meningsfuld tradition, som både bringer julen nærmere og ikke alene giver mulighed for at vinde fede præmier, men samtidig også for at hjælpe andre.