• Forside
  • Det sker
  • Lørdag lyder startskuddet til årets rekordstore løbefest i Skagen
03 October, 2024 Det sker

Lørdag lyder startskuddet til årets rekordstore løbefest i Skagen

Det er dagen før dagen – På lørdag, den 5. oktober finder årets store løbefest i Skagen løs når årets udgave af det populære Skagen Marathon skydes i gang.

Det bliver en dag fyldt med løb, fællesskab og underholdning. Med flere forskellige distancer, herunder det klassiske marathon, halvmarathon, 10 km, 5 km og børnemarathon, er der noget for enhver smag og evne. Løbet tiltrækker både lokale og besøgende, der ønsker at opleve den særlige atmosfære og unikke ruter gennem Skagens naturskønne landskab.

Allerede en måned inden årets udgave af Skagen Marathon blev der meldt totalt udsolgt – det sker på trods af at man i år havde sat hele 300 startnumre mere i salg end sidste år. Det er dermed et rekordstort antal løbere som stiller til start – intet mindre end 3.500 for at være mere præcis.

I det hele taget har Skagen Marathon udviklet sig med rekordfart på få år og der tænkes allerede nu på, hvordan man i fremtiden vil kunne udvide antallet af løbere på en hensigtsmæssig måde så alle løbere, tilskuere og borgere får en god oplevelse.

Skagen Marathon 2024 i tal

Der er tilmeldt intet mindre end 3.543 løbere på tværs af de 5 distancer samt walk & talk og børnemarathon (5 km).

Intet mindre end 46 nationer er repræsenteret når startskuddet lyder til Skagen Marathon lørdag formiddag.

De kommer bogstaveligt talt fra alle verdenshjørner. ikke nok med at Europa er stærkt repræsenteret med løbere fra både Helsinki, London, Paris, Verona, Valencia – bare for at nævne nogle stykker, så er der også deltagere fra Australien, USA, Canada; Brasilien, Singapore, Sydkorea og mange flere.

Skagen Marathon er med andre ord blevet et hit hos løbere verden over.

De mange internationale løbere skal dog løbe mod hele 463 skawboere og der er således nok af seje lokale løbere at heppe på langs med ruterne.

Start og målområde – mad, drikke og aktiviteter

Som sædvanlig finder start- og målområdet sted på Fiskehuskajen på havnen i Skagen, hvor der vil være rig mulighed for både løbere og tilskuere at nyde dagen med god mad og drikke.

Slagter Munch tænder op i grillen og serverer deres fantastiske grillpølser, mens Skagen Frisk tilbyder deres lækre fiskesandwiches.

Der vil også være drikkevarer fra Pakhuset, og i år kommer der som noget nyt en kaffebil, så man kan få varmen med en god kop kaffe. Derudover har Sport 24 en stand med spændende tilbud til løbere og andre interesserede.

Skagen Handelsforening er også til stede i forbindelse med den populære Lyserød Lørdag, hvor der vil være lodtrækning kl. 14.30 med masser af flotte præmier.

Sponsorer har også sørget for, at løberne kan holde sig energifyldte undervejs og efter løbet: Spar Skagen har sponsoreret bananer til alle depoterne, Bodylab giver en proteinbar ved målstregen, mens FF Skagen og Scandic Pelagic sikrer, at der er vand til alle løbere, når de kommer i mål.

Fanzoner og underholdning langs ruten

For at skabe en ekstra festlig atmosfære langs ruten vil der være flere fanzoner, hvor tilskuere kan heppe på løberne.

Herunder kan du blive klogere på de mange steder med aktivitet for både løbere og tilskuere:

  • Fanzonen i gågaden: Skagen Handel har organiseret en stor fanzone i byens gågade, som er et oplagt sted at stå. Her kan du nyde den gode stemning, mens du hepper på løberne, der passerer igennem. Det er et af de centrale samlingspunkter for tilskuere. Skagen Handel har arrangeret gratis ansigtsmaling for børn og uddeler vand til alle løbere – og så kan du tage del i deres Lyserød Lørdag kampagne
  • Roliganzonen ved Rådhuset: Ved starten af gågaden, tæt på Rådhuset, finder du en roliganzone med heppekor. Det er et fantastisk sted at stå, hvis du vil give løberne et ekstra motiverende skub og være med til at skabe en sjov og energifyldt atmosfære.
  • Mindestøtten: Tordenskjoldsgarden vil spille ved Mindestøtten, hvilket giver området en særlig stemning. Musikken vil uden tvivl bidrage til den festlige atmosfære og give både løbere og tilskuere en unik oplevelse.
  • Svallerbakken: Her kan du opleve DJ-musik, mens du hepper på løberne. Musikken vil hjælpe med at skabe en høj energi og holde både løbere og tilskuere i godt humør.
  • Østre Strandvej: Ved Beierholm på Østre Strandvej vil der være livemusik. Det er endnu et fremragende sted at stå og heppe på løberne, mens du nyder underholdningen.

Ruter gennem Skagens smukke natur

Skagen Marathon er kendt for sine unikke ruter, der går gennem byens naturskønne omgivelser.

Løberne får blandt andet mulighed for at opleve Skagens smukke skov- og hedelandskaber, ikoniske fyrtårne og den særlige stemning, som kun toppen af Danmark kan tilbyde.

Noget af det unikke ved Skagen Marathon er, at man oplever roen ude i naturen hvor der kun er naturens egne lyde kombineret med løbeskoene som slår mod stiernes underlag, for derefter at komme ind igennem midtbyen hvor der er heppende tilskuere, musik og fest og farver. Det er således et kontrastfyldt løb som har virkelig meget at byde på for de mange løbere.

Med distancer, der spænder fra marathon og helt ned til 5 km, er der noget for alle niveauer, og uanset om man løber for at slå sin personlige rekord eller blot for at nyde omgivelserne, vil dagen være fyldt med uforglemmelige oplevelser.

Praktisk information og trafikforstyrrelser

Afhentning af startnumre og T-shirts foregår i Skagen Kultur- og Fritidscenter fredag den 4. oktober fra kl. 15.00-19.00 og lørdag fra kl. 08.00-11.00.

Det er vigtigt at ankomme til start- og målområdet i god tid samt forberede sig på, at der kan være en del trafik i området.

Vi opfordrer til at vise hensyn til løberne og støtte dem med klapsalver og heppen undervejs.

Vær opmærksom på, at der vil være trafikforstyrrelser på ruten, særligt mellem kl. 10.30-13.30, hvor der er flest løbere på vejene.

Det er særligt veje som Drachmannsvej, sct. Laurentii Vej, Holstvej, Østre- og Vestre strandvej samt Oddevej og den østlige ende af Skagavej som er ramt – det er dog muligt at køre ad veje som Skagavej, Holstvej og Oddevej, men der må forventes forlænget rejsetid, hvad end det er i bil, på cykel eller på gåben.

For et overblik over ruterne kan du finde alle relevante kort via dette link.

En stor tak til alle sponsorer og frivillige

Skagen Marathon kunne ikke lade sig gøre uden den fantastiske opbakning fra byens borgere, sponsorer og de mange frivillige, der arbejder hårdt for at skabe en mindeværdig dag for løberne.

Toppen af Danmark, som står bag denne store løbefest, ser frem til en festlig dag og håber, at alle – både deltagere og tilskuere – får en oplevelse fyldt med smil, glæde og masser af energi.

På gensyn til en uforglemmelig Skagen Marathon den 5. oktober!