06 August, 2024 Nyheder

Det nye Maskinrummet skyder i vejret

I dag markerer en milepæl for det nye motormuseum Maskinrummet i Skagen. Efter intens aktivitet under jorden med støbninger af kælder samt  stueetagen, rejser de første elementer sig nu, og byggeriet begynder for alvor at tage form.

Dette betyder også at det bliver nemmere for alle interesserede at følge med i byggeprocessen fra nu af og fremover.

Historie og Vision

Maskinrummet, der har eksisteret siden 2020, udvider med nye og større faciliteter, som vil kunne rumme endnu flere udstillinger og nye tiltag.

Museet får en central placering i Skagen, lige dér hvor den gamle auktionshal stod, hvilket vil tiltrække flere besøgende og skabe en betydelig kulturel attraktion i byen.

Museet vil være en ny attraktion for hele familien, som tilbyder udstillinger og arrangementer som ikke før er tilbudt her i Skagen og øger således også motivationen for især børnefamilier, men også mange andre turister i både ind- og udland, til at tage på tur til Skagen.

Byggeri og Arkitektur

Trigon er både bygherre og arkitekt på projektet og står således for opførelsen af de nye bygninger.

Henning Kjeldsen som er drivkraften bag museet, har sikret sig, at det nye Maskinrummet bliver et moderne museum, der både hylder Skagens maritime historie og tilbyder avancerede udstillingsfaciliteter, til glæde og gavn for museets mange fremtidige gæster.

Fremtidige Muligheder

Det nye Maskinrummet vil ikke kun rumme en omfattende samling af motorer. men også bestå af en lang række andre spændende udstillinger som alle med hang til det maritime miljø samt motorer og maskinere uden tvivl vil være stærkt begejstret over.

Museet vil bl.a. tilbyde en unik mulighed for at opleve den teknologiske udvikling inden for maritime motorer og maskineri, med et særligt fokus på såvel maritimt håndværk- som historie.

Byggeprocessens Milepæle

Indtil nu har byggearbejdet fokuseret på underjordiske strukturer, men med dagens rejsning af de første elementer over jorden, begynder museet at tage fysisk form. Denne synlige fremgang markerer et vigtigt skridt mod færdiggørelsen af projektet, der forventes at stå klart i løbet af 2025.

For mere information om projektet og dets udvikling ved at besøge Maskinrummet Skagen samt Trigons hjemmesider.

Dette nye kapitel for Maskinrummet vil uden tvivl gøre museet til en endnu mere central del af Skagens kulturelle landskab, og vi ser frem til de mange spændende udstillinger og aktiviteter, der vil følge.