17 februar, 2022 Nyheder

473 glemte PCR-test i Skagen

I løbet af tirsdagen kunne man i forskellige Facebookgrupper konstatere at en lang række skawboere og andet godtfolk manglede svar på deres PCR-test foretaget i Skagen mandag.

Det skulle senere vise sig at der var hele 473 personer som ventede på svaret fra deres PCR-test.

Om det var travlhed eller ren og skær glemsomhed vides ikke, men under alle omstændigheder kunne Det Nordjyske Mediehus her til morgen afsløre, at 473 PCR-tests aldrig blev afhentet og kørt til laboratoriet.

Således stod de mange test stadig på Skagen Rådhus da poderne mødte ind igen i går, onsdag.

Her skyndte poderne sig dog at tage affære og fik hurtigst muligt sendt prøverne, som heldigvis var opbevaret korrekt, afsted til laboratoriet.

Således kan de 473 personer som fik foretaget en PCR-test i Skagen i mandags glæde sig til at få deres længe ventede svar i løbet af dagen i dag.

Kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland Jacob Bertramsen beklager episoden og udtaler i en mail til Det Nordjyske Mediehus:

“Desværre blev der overset en kasse med foretagne PCR-test i mandags i Skagen. Der er tale om en beklagelig menneskelig fejl. Vores testpersonale opdager kassen, da man møder ind igen onsdag, da der ikke PCR-testes om tirsdagen. Eftersom prøverne har været opbevaret korrekt og aflåst, så har vi i dag, onsdag, sendt prøverne til Statens Serum Institut, som står for at analysere prøverne. – Der er tale om 473 PCR-prøver. De skagboer, der blev testet i mandags, kan forvente svar inden for de næste 24 timer. Vi beklager, at der således er en forlænget ventetid for disse borgere”

Jacob Bertramsen

Kilde: Det Nordjyske Mediehus