• Forside
  • Kultur
  • 10 kunstnere tolker Skagens unikke natur i ny udstilling
05 august, 2022 Kultur

10 kunstnere tolker Skagens unikke natur i ny udstilling

Som en del af det kunstneriske vandringsprojekt Walking Landscapes gæstede 10 vidt forskellige kunstnere sidste år Skagen.

Her var de hver især på en 12 timer lang vandring i den unikke natur som omgiver Skagen. Undervejs kunne alle interesserede følge med, da alle vandringer blev live-streamet.

De deltagende kunstnere benyttede sig undervejs af mange forskellige kunstarter som f.eks. performance, billedkunst, musik, arkitektur, aktivisme, dans, filmkunst og litteratur.

Her et år senere er de 10 kunstnere nu klar til at præsentere de værker som kom ud af deres respektive vandringer. Det sker i udstillingen: Walking Landscapes Skagen.

Udstillingen har til hensigt at inspirere til at opleve Skagens smukke natur med nye øjne.

De fleste kender til de ikoniske naturperler som Grenen, Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke. På kunstnernes vandringer har fokusset imidlertid været på nye og anderledes steder og oplevelser. Du vil således se steder og aktiviteter, som du ikke nødvendigvis kender til eller troede fandtes i Skagens natur.

Udstillingen kan opleves på 2.salen på Kulturhus Kappelborg i perioden fra lørdag d. 27. august og frem til fredag d. 16. september.

Udstillingens generelle åbningstider bliver:

Mandag til torsdag kl. 11.00 – 16.00

Fredag og lørdag kl. 10.00 – 12.00

Fernisering

Lørdag d. 27. august er alle interesserede inviteret til fernisering. Udstillingen vil denne dag være åbent fra Kl. 13.00 til 16.00.

I forbindelse med ferniseringen er der arrangeret en koncert med Søren Krogh og Janus Bechmann. Denne koncert finder sted i Kulturhus Kappelborgs foyer kl. 14. Alle gæster til ferniseringen har gratis adgang til koncerten.

Søren Krogh udgav i februar i år albummet: Havtornsland, som er en hyldest til den vendsysselske natur. Der er derfor lagt op til en helt unik og smuk koncert med tydelige tråde til udstillingen Walking Landscapes Skagen.

Aktiviteter i hele udstillingsperioden

Under hele udstillingsperioden vil der være flere forskellige aktiviteter for både børn og voksne.

Danserne Julie Schmidt Andreasen og Ellen Kilsgaard vil f.eks. inddrage udvalgte grupper af børn og unge i en række kunstneriske aktiviteter.

Derudover kan du stifte bekendtskab med forfatter og arkitekt Gustav Fabricius og den lokalkendte naturvejleder Villy K. Hansen som er værter ved en samtale samt en vandring under den fælles betegnelse NATURKRAFT

Fredag d. 9. september kl. 16.30: En samtale om natur og kultur – og alt det der gror

Sted: Biografen i Kulturhus Kappelborg

Denne eftermiddag er forfatter og arkitekt Gustav Fabricius og den lokalkendte naturvejleder Villy K. Hansen værter for en samtale om samspillet i natur og kultur.

Begge har de hele livet igennem tilbragt meget tid ude i naturen. Trods den fælles forkærlighed for naturen samt interesse for både natur og historie, så har de dog to vidt forskellige indgangsvinkler til naturen.

Hvad er det for en tid, vi naturmæssigt befinder os i, og hvordan formes den natur, vi alle har lyst til at være i og opfordres til at bruge? Hvad er det naturen fortæller os, og med hvilket perspektiv ser vi på den? Dette er nogle af de spørgsmål, som vil blive taget op denne eftermiddag.

Søndag d. 11. september kl. 13.00: NATURKRAFT – en vandring med samtale om Skagens natur

Mødested: Vester Opsyn, Frederikshavnsvej 200                  

Varighed: ca. 2 timer

Tag med forfatter og arkitekt Gustav Fabricius og den lokalkendte naturvejleder Villy K. Hansen på en vandring i Skagens forunderlige natur.

Undervejs vil I ikke alene blive klogere på den natur i bevæger jer igennem, men også blive indbudt til at deltage i en samtale om hvad naturen gør ved os, hvordan den formes og mange andre interessante emner.

Rute og emner omhandler tid, vind og vejr, samt rum og lys i Skagen Klitplantage, på klithede og ved kyst og hav.

Gratis for alle

Såvel udstillingen Walking Landscapes Skagen, såvel som de tilhørende aktiviteter er gratis for alle at deltage i.

Hvis man ønsker at deltage i samtalen i biografen fredag d. 9. september, eller vandringen søndag d. 11. september skal der dog bookes en fribillet på forhånd.

Book din fribillet med det samme på: https://www.kappelborgskagen.dk/metropolis-landskab/

Bagom Walking Landscapes Skagen

Udstillingen er baseret på det kunstneriske vandringsprojekt Walking Landscapes, som er den første ud af 3 etaper i det nationale kunst- og kulturprojekt Metropolis Landskab.

I løbet af 140 dage foretog 140 kunstnere 140 vandringer à 12 timer gennem vidt forskellige landskaber i de 12 deltagende kommuner.

Alle kunstnere har en særlig rela­tion og kendskab til det landskab, de vandrede i. Med dette kendskab i rygsækken tog de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i landskabernes natur, myter, stemninger, fænomener og hem­meligheder. De udforskede stederne ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, fortælling, arkitektur, film, musik, etc. – og brugte omgivelserne som ramme og indhold for de kunstner­iske aktioner, de skabte undervejs.